Thursday 22nd March

  • 08:30 - 09:30 1 hr

    Registration

    Collect your name badge, grab a tea/coffee, and say hello to our sponsors.

  • 09:30 - 09:40 10 mins

    Welcome

  • 09:40 - 10:30 50 mins

    Yukihiro Matsumoto

    Keynote

    Yukihiro "Matz" Matsumoto

  • 10:30 - 10:45 15 mins

    Break

  • 10:45 - 11:25 40 mins

    Andy Croll

    The Impermanence of Software

    Andy Croll

  • 11:25 - 11:40 15 mins

    Break

  • 11:40 - 12:10 30 mins

    Nadia Odunayo

    The Case of the Missing Method: A Ruby Mystery Story

    Nadia Odunayo

  • 12:10 - 12:25 15 mins

    Break

  • 12:25 - 13:00 35 mins

    Lightning Talks

  • 13:00 - 14:30 1 hour 30 mins

    Lunch

    Lunch isn't provided but there are plenty of options nearby.

  • 14:30 - 15:00 30 mins

    Valerie Woolard

    Code and Fear: Talent, art, and software development

    Valerie Woolard

  • 15:00 - 15:15 15 mins

    Break

  • 15:15 - 15:45 30 mins

    Terence Lee

    Helix: Native Extensions for Everyone

    Terence Lee

  • 15:45 - 16:00 15 mins

    Break

  • 16:00 - 16:30 30 mins

    Lightning Talks

  • 16:30 - 16:45 15 mins

    Break

  • 16:45 - 17:25 40 mins

    Eliza de Jager

    Around the Ruby Block

    Eliza de Jager

  • 17:25 - 17:3510 mins

    Wrap Up

Friday 23rd March

  • 09:00 - 09:50 50 mins

    Doors open

  • 09:50 - 10:00 10 mins

    Welcome

  • 10:00 - 10:50 50 mins

    Kerri Miller

    Is Ruby Died? A History of The Invasions of England

    Kerri Miller

  • 10:50 - 11:05 15 mins

    Break

  • 11:05 - 11:25 20 mins

    Lightning Talks

  • 11:25 - 11:40 15 mins

    Break

  • 11:40 - 12:20 40 mins

    Yusuke Endoh

    Esoteric, Obfuscated, Artistic Programming in Ruby

    Yusuke Endoh

  • 12:20 - 12:35 15 mins

    Break

  • 12:35 - 13:05 30 mins

    Sihui Huang

    Ouch! That Code Hurts My Brain

    Sihui Huang

  • 13:05 - 14:30 1 hour 25 mins

    Lunch

    Lunch isn't provided but there are plenty of options nearby.

  • 14:30 - 15:00 30 mins

    Raven Covington

    Feature Flags

    Raven Covington

  • 15:00 - 15:15 15 mins

    Break

  • 15:15 - 15:35 20 mins

    Lightning Talks

  • 15:35 - 15:50 15 mins

    Break

  • 15:50 - 16:20 30 mins

    Najaf Ali

    Mental models for better code

    Najaf Ali

  • 16:20 - 16:35 15 mins

    Break

  • 16:35 - 17:05 30 mins

    Andrew Nesbitt

    With a little help from my friends

    Andrew Nesbitt

  • 17:05 - 17:1510 mins

    Wrap Up

  • 17:15 - 20:00

    After Party